01. apr 2022

Information fra Greenkeeperne

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

Kære medlemmer,

Dagen i dag markerer starten på den officielle golfsæson 2022. Igennem vinteren har banen været i den bedste mulige stand, hvilket der er et antal grunde til:

  1. Der har været markant mindre spil på banen end sidste vinter, hvor pandemien var årsag til et massivt slid på banen.
  2. Denne vinter har vi ikke haft sne i 7 uger, hvilket i høj grad reducerer risikoen for sneskimmel
  3. I sæson 2021 gennemførte vi 3 dybdeluftninger for at optimere græsmængden på greens.
  4. Vi har købt en VGR Sandindsprøjter og har tilført 3 m3 sand til hver green. På denne måde højnes greens sundhedstilstand betragteligt.
  5. Fra august 2021 har jeg forsøgt at justere mængder af bioprodukter, som bidrager til at gøre græsplanten hårdfør overfor sneskimmel og vinterskader.
  6. Vores vinterbane flytter trafik til teesteder, som ikke bliver brugt så meget i vækstsæsonen, og sørger for, at banen er i den bedst mulige stand.

Igen i år bliver der sat nye vejrrekorder, idet sidste måned var den vådeste februar nogensinde efterfulgt at marts måned, som har været den tørreste og mest solbeskinnede. Her har vi kun registreret 0,2 mm regn for hele måneden.

Når vi bevæger os ind i april, forudser jeg, at vi kommer til at følge mønstret fra de senere år, hvor kolde nattemperaturer vil udsætte vækstsæsonen og resultere i forsinkelser pga frost, og hvor vi er nødt til at være tålmodige. Jeg forventer, at vognforbuddet som minimum opretholdes indtil uge 16, men vurderes naturligvis løbende, da jeg jo ved, at mange af jer har brug for trolley for at kunne spille golf.

I uge 11 havde vi besøg af en formgiver fra Nelson & Vecchio, som sammen med mit team førte chippingbunkeren tilbage til dens oprindelige form efter 4 års konstant brug og sandsprøjt på overkanten. Græsset, som blev brugt til at reparere bunkeren kommer fra vores ”turf nursery”, som vi anlagde i forbindelse med 2020-projektet. Ca. 300 m2 rajgræs og 70 m2 hvenegræs blev flyttet fra vores nursery, hvor vi nu vil så og dyrke nyt græs.

Vi ser frem til at byde nye og eksisterende medlemmer velkommen tilbage på banen i den kommende sæson.

De bedste hilsner,

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

Til oversigt