28. apr 2021

Greenkeeper Nyhedsbrev

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

Kære medlemmer,

Uge 16 var koldere om natten end forventet, og onsdag var den eneste dag i den uge uden morgenfrost. TV2 vejret forudser, at april måned kan blive den koldeste i 35 år (https://vejr.tv2.dk/2021-04-24-april-kan-blive-den-koldeste-i-35-aar), hvilket i den grad hæmmer væksten og genopretningen af græsset på greens. Jeg gætter på, at mange af jer kun har slået græsset i haven en enkelt eller måske to gange, afhængigt af geografisk placering.

I har sikkert lagt mærke til, at træerne langsomt er i gang med at springe ud, og det er meget tydeligt netop på denne tid af året, hvilke træer, der aktiveres af lys, og hvilke, der reagerer på varmere jord-temperaturer. Som tommelfingerregel plejer jeg at bruge bøgehækken ved klubhuset til at bestemme, hvornår jorden har den optimale temperatur. Når det sker, taber hækken bladene og dette års nye knopper kommer frem.

I den uge, der er gået har vi:
• Sat banen op til sommer-teesteder
• Fjernet trolley- og buggy forbuddet
• Udskiftet alle bunker-river til en version med et mere optimalt design. I dag har vi tilføjet flere river til de store bunkers. Tak for al den positive feed-back på denne løsning.
• Fortsat luftningen af fairways og græsstier
• Gribskov Stub- & Gren har fortsat trimningen af hasselbuskene fra B6 til B7’s teesteder og har også beskåret det store egetræ.
• Fortsat reduktionen af højden på de nye run-off områder, som virkeligt begynder at tage form.
• Klippet alle områder mindst én gang
• Fortsat reparationen af vandingsanlægget, hvilket er en kontinuerlig procedure hele sæsonen.
• Agrometers vandings-team har repareret en stor kabelfejl, som er en helt almindelige opgaver ift et vandingsanlæg af vores størrelse. Det førte dog til, at vi var nødt til at vande nogle af vores greens manuelt, da de tørrede ud meget hurtigt pga den kraftige vind.

Vedligeholdelse af træer

Nyt run-off område til venstre for C1’s green

Det er planlagt, at greens luftes i ugerne 17, 18, 19, 28, 29, 38 & 39. Luftningsprocessen sikrer at golf greens er sunde året rundt, hvilket denne video fra USGA fortæller mere om: https://www.youtube.com/watch?v=863Ix8czcoY

I den kommende uge vil vi bruge tynde, hule spyd, som giver os mulighed for at fjerne strå fra greens og tilføre sand og græsfrø bagefter. Denne opgave starter på C-Loop, da genopretningen her er lidt foran A- & B-Loops. Vi vil også knivskære slidmærkerne fra i vinter på tee-stederne og tilføre gødning og græsfrø for at sætte farten op på genopretningen.

Da fredag er helligdag, har vi kun 4 hele arbejdsdage i denne uge, og med de forventede frost-forsinkelser tirsdag og onsdag er det på nuværende tidspunkt vanskeligt at forudse, hvor langt vi kommer i processen.

Mange hilsner

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

 

Til oversigt