03. mar 2023

Greenkeeper Nyhedsbrev

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

Kære medlemmer,

I dette nyhedsbrev vil jeg informere om, hvad der indtil videre er sket i år, og hvad I kan forvente i marts måned.

Januar
I januar slog det danske vejr endnu en rekord (TV2 Vejr) – denne gang i form af 150mm regn! Mindst halvdelen af regnen faldt på frossen jord, som forhindrede vandet i at løbe væk. Dette bevirkede, at banen forblev lukket, indtil den var tilstrækkeligt tør. Hen mod slutningen af måneden kunne vi klippe greens, teesteder og forgreens, skifte huller og tromle to gange, samtidig med tilføring af biologisk vintergødning.

Februar
Februar var lidt mere tør end januar, selv om vi stadig fik store mængder regn og vind, inklusive stormen Otto. Vi klarede stormen bemærkelsesværdigt godt og mistede kun et par træer langs søen på B6. Vinden hjalp banen til at tørre op, og vi kunne klippe greens, teesteder og forgreens samt fairways og semirough – alt sammen i vinterhøjde. Vi kunne også skifte huller et antal gange, tromle greens fire gange og tilføre biologisk vintergødning til teesteder, forgreens og greens. Jeg er meget tilfreds med banens tilstand og benytter lejligheden til at takke for alle jeres positive kommentarer.

Ande-analogi
Nu, hvor vi er i marts med kun 17 dage til forårsjævndøgn, ser vi frem til længere dage. Vi kan stadig forvente nattefrost men med varmere temperaturer sent om eftermiddagen – som omtalt i TV2’s marts vejrudsigt.
Lad mig forklare, hvordan dette kan få betydning for eventuelle forsinkelser i baneåbningen.
I dag har vi hård frost i greens, selv med plusgrader sent om eftermiddagen, hvilket dog ikke er tilstrækkeligt til at tø greens op. For at forklare dette mere tydeligt, bruger jeg “Den frosne And”-analogien. Forestil jer at tage en frossen and ud af fryseren og lægge den udenfor for at tø op. Selv om udendørstemperaturen er +5°C eller mere, vil det stadig tage relativt lang tid for anden at tø op, specielt fordi aften-/nattemperaturen falder ned til 0°C eller derunder.

Thawing Conditions
Som omtalt i mit nyhedsbrev december 16. 2022, er det at passe på banen i tøvejr med risiko for ødelæggelse af græsrødderne lige så vigtigt som i frostvejr. Det er årsagen til, at greens skal være helt tøet op, før de kan åbnes.

Bemærk venligst, at hjemmesidens information i nyhedsfeltet om at ”Banen er lukket hele dagen pga frost i greens” betyder, at banen er lukket hele dagen. Lad venligst være med at kontakte Administrationen for mere information, da der ikke er mere at fortælle.
Bemærk også, at når banen er lukket pga frost inkluderer dette alle græsområder inklusive træningsområderne.

Maskinparken
Vi har netop fået leveret en Toro 1750 sprøjte og en Toro Workman til tungt arbejde.
På Simon’s har vi over 100 maskiner i maskinparken og vores dygtige mekanikere har haft meget travlt hele vinteren med at servicere alle maskiner, så de er klar til den kommende sæson. I sig selv en stor investering i arbejdskraft og reservedele.

Tirsdag aften havde jeg fornøjelsen at overvære det spektakulære Nordlys. Dette foto er taget fra A5 op imod klubhuset.

Mange hilsner

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

Til oversigt