14. maj 2021

Greenkeeper Nyhedsbrev

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

Kære medlemmer,

Forhåbentlig har morgenfrosten i lørdags vist sig for sidste gang dette forår. Det dejligt varme vejr i søndags med 22 grader sammen med yderligere gødning og rigelige mængder regn har allerede haft positiv indflydelse på græsset overalt på banen og specielt på greens.

Sidste uge var ekstremt våd, og dette fik indflydelse på vores planlægning på mange måder. Vi kunne kun klippe fairways og semi-rough en gang i stedet for to, da banen blev vådere hen imod weekenden. Da weekenden og starten af denne uge har budt på tørt vejr, har vi kunnet klippe semi-roughen to gange og fairways tre. Den planlagte luftning måtte aflyses, men i stedet har vi i denne uge fejet, dobbeltskåret og eftersået greens på alle loops og træningsområder. Samtidig har vi indført sommer-klippehøjde.

Nu, hvor det varme og fugtige vejr og de lyse timer arbejder med os, vil helingsprocessen af greens gå meget hurtigere, og siden søndag er der allerede betydelig bedring at spore.

I de næste 7-10 dage vil 18-huls banen primært være AB, da det vil give jer de bedste spilleforhold og samtidig give mit team mulighed for at koncentrere os om greens på C-Loop, således at de kan indhente standarden på AB. Morgengolfen vil dog ikke blive påvirket af, at vi lufter, eftersår og topdresser yderligere.

Vores “nursery” green, som vi anlagde sidste år som en del af 2020-Remodel projektet, er groet virkeligt godt og er nu på det stadie, hvor vi kan bruge det til reparationer på banen. I denne uge har vi evalueret greens på A- & B-Loops og begge putting-greens, og ethvert sneskimmel-hul på størrelse med en hulkop uden ny græsvækst er blevet udskiftet. På A- og B-Loop var det imellem 5 og 10 områder pr. green. På C-Loop vil det være en hel del flere.

Som planlagt og nævnt i tidligere nyhedsbrev, vil vores samarbejdspartner udføre førstegang-klipning af den høje rough i næste uge. Andengangs-klipning vil finde sted, når vi bedømmer, at det er tid. Vi har ikke sat en dato, da vejret som altid spiller ind.

Under et pludseligt og heftigt tordenvejr den 21. april fik vi lynnedslag i de elektriske installationer på banen. Et af de ramte områder var opladerne og batterierne i vores scooter-garage. Vi håber dog, at alle 6 scooters er fuldt operationelle fredag i denne uge. Lynet slog også ned i vores vandingsanlæg, som nu er repareret.

Bemærk venligst, at der står vand tæt på den første fairway bunker på B9. Det vil blive undersøgt nærmere og forhåbentligt repareret først i næste uge.

Bedste hilsner,

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

Til oversigt