27. okt 2020

Nyhedsbrev 27. Oktober 2020

 • Greenkeeper,
 • Nyheder

Kære medlemmer,

Søndag den 1. november begynder vintersæsonen, heldigvis har vejret været meget mildt for denne tid af året. Men væksten i græsset stoppede for mange uger siden og vi er derfor allerede påbegyndt at forberede banen til vintersæsonen.

I denne uge påfører vi for anden gang Lawn sand. Dette er en pulveriseret gødning, der har et højt jernindhold, der hjælper med at hærde græsplanten mod vejret og sygdomme. Vi klipper greens inden Lawn sandet påføres og herefter kan vi ikke klippe, børste, blæse eller rulle greens, før gødningen er opløst, dette tager normalt 3 til 4 dage. Vi vil fremskynde processen ved hjælp fra vores vandingsanlæg, hvis der ikke er udsigt til regn.

Nu hvor hovedopgaverne i 2020 re-model er færdige, bagsiden på B1, græsstier på C1, C3 til C4 og B3 til B4. Vil vi fortsætte med at tilføje en sidste hånd på nogle andre områder på banen. Jeg bestilte Rødsvingel (Festuca rubra) rullegræs fra Storbritannien til B1-projektet og for at gøre det muligt at kunne reparere de tørkeramte bunkerkanter så som på B3 og B9

Vi vil også så og lægge rullegræs på kanten til den nyligt udvidede røde asfaltsti fra B1 til B2.

Vi er alle klar over, at vi på Simon’s er meget privilegerede over at kunne spille banen, inklusiv regulerings greens, selv i vintermånederne fra november til april, hvis vejret tillader det. For at muliggøre denne fordel, skal vi gøre alt hvad vi kan, for at beskytte banen, det gælder især greens og tees, under disse meget udfordrende vejrforhold. I de sidste år har jeg, A/S’et og klubbens bestyrelse arbejdet med at sammensætte en liste over handlinger, der kan hjælpe os med at nå dette mål. Ikke alle nedenstående punkter finder sted med det samme, men når vejret tillader det. Disse oplysninger videregives så medlemmer/golfspillere er opmærksomme på, hvad der kan forventes at finde sted i de kommende uger og måneder.

 • Lejeforbedring har været på plads siden den 29. september og løftes ikke, før vejret tillader det til næste forår.
 • Alle de store åbne områder med høj rough er blevet klippet ned, vi vil også klippe de mindre områder og områder imellem træerne.
 • Vi vil fortsætte med at efterså greens med den mere ønskværdige krybende hvene (Agrostis stolonifera), fremfor Enårig rapgræs (Poa annua), som er selvsående selv under gunstige forhold og også er den mindst modstandsdygtige græs mod slid, tørke og sygdom.
 • Vi vil indsamle hazard markeringer af træ til årlig vedligeholdelse og reparation, disse erstattes med plastik markeringer. Vi fjerner også bænke og boldvaskere. Skraldespande vil være tilgængelige på hvert hul. Undlad venligst at komme affald i tee-markeringerne.
 • Klippehøjden på græsset er hævet og vil forblive i den højde, indtil jordtemperaturen igen er høj nok til at justere den ned igen i foråret.
 • Da græsvæksten nu er kraftigt reduceret, vil vi fortsætte med, hvis det er muligt at rulle greens mindst tre gange om ugen, for at afhjælpe det slid der kommer. Dette vil indebære at køre en maskine over greens og denne opgave bidrager også til komprimering. Derfor vil vi også forsøge at lufte greens så ofte som muligt med små 8 mm faste spyd for at mindske dette.
 • I vintersæsonen kan det til tider vise sig at være meget vanskeligt for mit personale at manøvrere rundt på golfbanen. Vi vil i løbet af de kommende uger/måneder fortsætte med at opretholde banens stand så godt vi kan. Vi børster, blæser og reparerer pitch marks på greens så ofte som muligt foran golf.
 • Hvide og blå tee-markører fjernes, og gule og røde tee-markører vil markere tees i spil. Igen i år vil vi sætte banen op således at vi kan omdirigere trafik og slid til tees, der ikke er brugt meget henover vækstsæsonen. Vi placerer også Driving Range måtter på par 3 tees. Vær opmærksom på at når dette først sker, vil det ikke længere være muligt at regulere handicap.
 • Vi bruger ikke længere 1-2-3-pin-positionerne for at give større fleksibilitet for pin-placeringer.
 • Jeg er klar over, at mange medlemmer har brug for trolleys. Derfor som i tidligere år er vogne tilladt, indtil vejr-/baneforhold umulig gøre dette. Der sendes en e-mail til alle medlemmer, når dette træder i kraft.
 • Der vil kun være en putting green tilgængelig i vintersæson grundet vejr og slitage.
 • Vi fjerner alle springvand fra søer, de vil blive rengjort, serviceret og opbevares over vinteren.
 • Banen vil som tidligere år, være lukket om morgenen/dagen, når frost, tåge eller sne gør at banen ikke er spilbar. Bemærk: der er ofte en forsinkelse i genåbningen af banen efter den er tøet op.
 • Under frost vil ingen græsarealer være tilgængelige for spil i den periode.
 • Vi har i løbet af de sidste vintre observeret, at vi i disse perioder ikke er i stand til at samle bolde på grund af at rangen er for våd, frossen eller under sne. Vi giver informationer herom på vores hjemmeside, når dette er tilfældet.
 • Vær opmærksom på, at vi nu er i vintersæsonen og som i tidligere år har vi reduceret mandskabet og vi vil derfor ikke rive bunkers i weekenden.
 • Se venligst den seneste banelukningsprocedure, der findes på hjemmesiden under enten Banen eller Pro-Shop eller glasmontrerne, så du får en fuldstændig orientering om, hvordan dette påvirker golf spillet.
 • Alle daglige baneoplysninger gives i starterhuset og på hjemmesiden. Hvert medlem/golfspiller skal læse disse oplysninger, inden de begynder deres runde.
 • På grund af alvoren af de skader, der kan være forårsaget på golfbanen, hvis medlemmer bevidst ikke følger de givne regler og informationer, vil der blive håndhævet sanktioner via klubben’s ordens- og etiketteudvalg.

Jeg håber, at I alle nyder vintersæsonen.

Med venlig hilsen

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

Til oversigt