01. apr 2021

Greenkeeper Nyhedsbrev

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

1. april 2021

Kære medlemmer,

I denne uge besøgte Morten Jæpelt og jeg Simon privat for at fejre Scan Groups (vores moderselskabs) 52. fødselsdag den 1. april. Vi diskuterede bl.a. vores fantastiske nye bunkers, og Simon besluttede, at ALLE bunkers vil være GUR med spilleforbud – gældende i hele sæson 2021……. 🙂 🙂 🙂

Mere detaljeret information om bunkers følger efter påske.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke for al den positive feedback, jeg har fået på mit seneste nyhedsbrev, og specielt tak til jer, der tog jer tid til at skrive og give udtryk for jeres anerkendelse af de udfordringer, vi har ved at holde banen åben til sommergreens og scoreregistrering hele året.

I sidste uge fik vi mulighed for at prikke den store putting green, chipping green og greens på A- og B-Loop, hvorefter vi såede krybende hvene og topdressede med sand. Det er vores mål at fortsætte/gentage denne procedure i de kommende uger for at hjælpe genopretningen af greens på vej. Vi har også indkøbt et specialprodukt bestående af såkaldte ”såningskassetter”, som påsat vores greenklippere planter græsfrø direkte i greens til minimal gene for spillet. Denne sæson er målet at kæmpe endnu hårdere for at øge procentdelen af hvenegræs på vores greens i vækstsæsonen. Kassetterne bliver i løbet af et par uger en permanent del af vores maskinpark. Bemærk venligst, at tilførsel af sand gør det umuligt at børste, rulle eller klippe greens flere dage efter – og specielt de fugtige morgener – da væksten i græsset stadig er langsom. Jeg forventer ikke, at vi kan klippe greens før ugens udgang.

Caspar Grauballe har besøgt banen for at markere nye græslinjer – specielt på de nyligt anlagte run-off områder og fairways. Disse områder vil gradvist blive sænket i højden og topdresset løbende. Vi har sprayet rød- og gulstiplede linjer, så banepersonalet ved, hvortil der skal klippes.

Vi har også sprøjtet alle teesteder, fairways, green-områder og stier.

Trolleyforbuddet er stadig gældende, den store puttinggreen ved driving range forbliver lukket, og vi spiller fortsat vinterbane. Nærmere info følger, så snart der sker ændringer.

Læg mærke til, at vejrudsigten lover risiko for nattefrost i den kommende uge.

God påske til jer alle fra Greenkeeper-teamet.

De bedste hilsner

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

Til oversigt