25. apr 2022

Greenkeeper Nyhedsbrev

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

Kære medlemmer,

Sæsonstart
Jeg ved, at mine nyhedsbreve op til sæsonstart altid er meget detaljerede, og dette års nyhedsbrev er ingen undtagelse set i lyset af det nye koncept med 5 teesteder samt endnu et træfældnings-projekt. Jeg vil opfordre jer alle til at bruge tid på at læse nyhedsbrevet og studere den information, der bliver linket til. Mine nyhedsbreve bliver også offentliggjort på klubbens hjemmeside, hvis I skulle få lyst til at læse eller genlæse de foregående udgaver.

Spørgsmål fra medlemmer
Jeg vil gerne bede om, at spørgsmål, kommentarer eller ris/ros ift golfbanen rettes til Baneudvalgsformand Jesper Zerlang (via: klub@simonsgolf.dk).  Når vi bedømmer det relevant, tager vi emnet med på agendaen til vores næste møde i Baneudvalget, hvor også Headpro James Petts deltager. Selv om mine medarbejdere er både dygtige og dedikerede, bliver mange af jeres spørgsmål bedst besvaret i dette forum.

Mit team
Vi er – ligesom jer – meget tilfredse med, at græsset er begyndt at gro, og at vi nu kan byde velkommen til både tidligere og nye sæsonmedarbejdere.

Vi er glade for at kunne starte 2022 sæsonen med banen i den bedste stand nogensinde. Efter at have fulgt vores vinter-beskyttelsesprogram er målet nu at forberede banen til en fantastisk travl spillesæson.

Vognforbuddet er fjernet
Jeg var meget glad for at kunne fjerne vognforbuddet før påske, da jeg er helt klar over, hvor vigtigt det er for mange af jer. Timingen af vognforbuddet er virkelig udfordrende, da jeg ud fra et ønske om at passe på græsset må overvåge, hvornår græsset ophører med at vokse om efteråret og begynder at vokse i foråret. Græsvæksten er virkelig kommet i gang i denne uge, og I vil kunne se, at der allerede er tegn på slid fra trolley-trafik på græsstierne, hvilket vil blive forværret af det meget tørre vejr, vi oplever i øjeblikket. Jeg er dog sikker på, at græsvæksten og en lille smule regn vil afhjælpe dette.

Forårsluftning
Mandag den 25. april påbegynder vi forårsluftning af alle greens, der som sidste forår vil foregå med 9mm hule spyd. Linket herunder fra USGA beskriver, hvorfor dybdeluftning er vital for greens’ sundhedstilstand og spilbarhed. USGA Aeration.

Hovedformålet med dybdeluftning er ikke alene at forbedre græssets generelle sundhedstilstand på greens, men også forbedre overfladens fasthed og skabe et ”true” og ens rul på bolden. For at udføre denne opgave vil vi:

  • Hulproppe greens
  • Indsamle propperne fra greens
  • Tilføre sand til greens
  • Børste sand ned i de åbne huller
  • Tromle greens
  • Efterså greens med krybende hvene græs
  • Gøde greens
  • Vande greens gentagne gange

Vi bliver nødt til at vente et par dage på, at græsset gror igennem sandet, før vi kan klippe igen, da sandet har en sløvende effekt på vores greenklippere. Når sandet er tørt, vil vi dog tromle greens så meget som muligt og på den måde forbedre boldenes evne til at rulle.

Lejeforbedring
Vi er også næsten færdige med forårets luftning af fairways og græsstier, som forhindrer komprimering, forbedrer dræning og skaber luft til græsrødderne. Da vi forventer mere græsvækst, som vil lukke hullerne, fastholdes lejeforbedringen et stykke tid endnu. Vi informerer, når lejeforbedringen fjernes.

5 Tee-steder/Sommerbane
Vores femstjernede Headpro James Petts og hans assistent Lars Løgstrup har længe ønsket at forbedre golf-oplevelsen på Simon’s for golfspillere på alle niveauer. For at opnå dette har de skabt 5 forskellige tee-farver; rød, blå, gul, hvid og sort med sort som den længste bane og rød som den korteste. I kan se et eksempel på det nye scorekort herunder:

I forbindelse med denne opgave og som konsekvens af om-ratingen af banen efter vores 2020 Remodel-projekt, har vi opdateret baneguiden, så den er mere tydelig, har mere detaljeret information og flere mål. I samarbejde med Jens Islin fra ProShoppen og vores mangeårige medlem Vilhelm Jensen fra Production Facilities Aps er alle tee-stedsmarkeringer, scorekort og konverteringstabeller opdaterede og vil være gældende, når vi skifter til sommerbane fredag 29. april.

Da jeg forudser, at vi på det tidspunkt kan begynde at spille fra sommertee-steder, har vi allerede fjernet måtterne og placeret markeringerne på det nærliggende tee-sted.

I takt med at jordtemperaturen stiger, vil vi efterså og tilføre jord til turfhullerne på tee-stederne, som vil være i fin stand i løbet af 14 dage.

Træfældnings-program 2022
I 1993, da Simon’s åbnede A- og B-Loop, blev banen på trods af sit exceptionelle design anset for at være meget åben fra hul til hul. Derfor igangsatte man et stort træplantnings-projekt. Igen var det James Petts, Lars Løgstrup og selvfølgelig “Simon”, som var bannerførere på denne opgave. (Videoen fra åbningen af Simon’s i 1993 kan ses her). Da træerne kun var ca. 1 m høje blev de plantet ret tæt – meget lig den måde C-Loop blev tilplantet til åbningen i 2007. I de senere år har vi brugt professionelle arborister fra “Gribskov Stub og Gren”, som med en forsigtig tilgang til banen har udtyndet de meget tætte områder som f.eks. mellem C1 og C9.

Imidlertid har vi nu nået til et punkt, hvor der er behov for, at opgaven udvides til alle 27 huller for at sikre, at træerne forbliver sunde i de kommende år. Samtidig er der brug for flere passager til trafik, og endelig skal vi have reduceret skyggen på udvalgte greens, da den påvirker græssets helse og banens spilbarhed. På nogle områder er mange af træerne selvsåede og ved dårlig helse. Disse træer vil blive fjernede og erstattet af træer fra områder på C-Loop. Dette vil ske til efteråret samtidig med, at det væltede træ vil blive fjernet.

De mange personer, som har været involverede i denne opgave er – igen – James Petts og Lars Løgstrup (vores Pro’er), Caspar Grauballe (vores banearkitekt), undertegnede som Golf Course Superintendent samt Jesper Zerlang som Baneudvalgsformand. Alle med det fælles mål at skabe den bedst mulige golfoplevelse. Træfældnings-programmet vil begynde mandag den 2. maj.

Som I kan læse jer til, går vi ind i endnu en fantastisk progressiv sæson i Simon’s Golf Club. Jeg ønsker jer alle den bedste sæson nogensinde og ser frem til at møde jer ude på banen.

Mange hilsner,

Reamonn O’Neill
Golf Course Superintendent

Til oversigt