02. nov 2023

Arne Simonsen 1944 – 2023

  • Nyheder

ARNE SIMONSEN

1944 – 2023

Scan-Group’s ejer og stifter er gået bort

Med sorg i hjertet meddeler vi, Scan-Group, at vores elskede stifter, Arne Simonsen, er gået bort den 29. oktober 2023. Arne Simonsen var en ikonisk figur inden for den danske shippingverden og en visionær leder, der satte sit præg verden over.

Som blot 24-årig grundlagde Simon Scan-Shipping i 1969 med en vision om at bygge en shippingvirksomhed op. Under hans ledelse voksede Scan-Group til at blive en betydelig shippingvirksomhed, der excellerede inden for fragt og logistik. I 1973 åbnede det første kontor udenfor Danmark op i New York. Vores stolte datterselskab, Shipco Transport, en af verdens største NVOCC-operatører, blev også en integreret del af Scan-Group A/S efter stiftelsen i 1988. Med over 3500 dedikerede medarbejdere og 156 kontorer rundt om i verden er gruppen en anerkendt aktør i branchen.

Simon var ikke blot en dygtig forretningsmand, men også en person med mangfoldige interesser. Han grundlagde Simon’s Golf og Hotel Nybogaard, en af de førende golfbaner i Danmark, der tiltrækker golfentusiaster fra hele verden. Han tjente som generalkonsul for Filippinerne og Singapore, hvor han aktivt arbejdede på at styrke forbindelserne mellem nationer og fremme handel. Hans samfundsengagement blev anerkendt ved tildelingen af æresborgerskab i den sydfranske by Agde i 2004 og den sjældne National Day Award – ”Public Service Star” i Singapore. Derudover var han en dedikeret Kgl. Skydebroder i næsten 40 år.

Simon efterlader sig en værdifuld arv, og hans fravær vil blive mærket i vores organisation og branchen som helhed. Han efterlader sig sin hustru, tre sønner, to døtre og hele ti kærlige børnebørn.

Vi ønsker at forsikre vores partnere, kunder og medarbejdere om, at Scan Groups fremtid er sikret. For adskillige år siden blev der igangsat et glidende generationsskifte, hvor Arne Simonsens børn fik andele i virksomheden, og Sune Simonsen har tjent som CEO siden 2017. Vi fortsætter med at bygge på Simons værdier og visioner, og vi vil ære hans arv ved at fortsætte vores arbejde med engagement, innovation og dedikation inden for shippingverdenen.

Scan-Group A/S

Til oversigt