24. sep 2018

Nyhedsbrev september 2018

  • Greenkeeper,
  • Nyheder

Kære Medlemmer,

Vi er ved at være ved vejs ende efter en lang og bemærkelsesværdig sæson. 2018 har været et fantastisk år for Simon’s Golf Club. I slutningen af maj var vi værter for European Senior Tour eventet Shipco Masters, hvor vi fejrede klubbens 25 års fødselsdag. Banen og hele setuppet fik rigtig meget ros fra både pro’er og tilskuere, som deltog i tuneringen.

Efter et veloverstået tuneringsforløb bevægede vi os ind i sommeren, som gav os nye udfordringer. Sidste år slog vi rekorder for mængden af regn, og i år var det tørken der slog rekord. Rekord høje temperature, og den sommer med flest sommerdage nogensinde.

Dette klarede vores bane ekstraordinært godt; ja vores fairways var meget brune, men med begrænset vandkvoter, formåede vi at holde tees, greens og greenområder i fantastisk stand. Over de sidste par uger er der faldet meget regn, hvilket har gjort at vores fairways har kommet sig hurtigt efter tørken. Den store mængde vand har også betydet at det er gået hårdt udover bunkerne. Der har været vand i bunkerne, men takket være to nyindkøbte vandpumper fik vi fjernet vandet igen.

Nu begynder forberedelserne til vinteren, som jeg håber bliver lang og aktiv.

Sidste uges prikning gik som det skulle, dette ved den sædvandlige brug af større mængder jern i gødningen, som også blevet brugt på tees og foregreens, dette hjælper med at gøre græsset vinterklar.

I de kommende uger vil vi gå nærmere ind i nedstående punkter

  • I takt med at bladende begynder at falde, vil vi fjerne dem fra spilbare områder

Nu hvor det igen bliver koldere og timerne med dagslys bliver færre, vil vi i løbet af oktober se at væksten i græsset aftager ganske markant. Derfor vil vi også klippe mindre og klippehøjden vil blive sat op for at hjælpe græsset igennem vinteren. Jeg vil i løbet af de næste par uger genudgive sidste års ”off Season” nyhedsbrev hvori jeg beskriver hvilke tiltag vi vil benytte os af for at beskytte banen i ydersæsonen.

Som vi alle ved vil vi i løbet of oktober og november begynde at føle temperaturforskellen mellem dag og nat. Derfor kan vi også begynde at forberede os på morgener med forsinkelser, enten pga frost eller tåge. Hvad angår tåge og sikkerhed må det være reglen om sund fornuft der her træder i kraft, således at man ikke slår ud hvis ikke man tydeligt kan se hvor ens bold vil lande. Dette gælder selvfølgelig når man starter på en runde men også hvis man bliver fanget af tågen på banen. I sådanne tilfælde bedes man stoppe alt spil indtil sigtbarheden igen er i orden.

Da vores medlemmer og gæster er så priviligerede at de kan spille på vores bane året rundt på sommergreens, har vi også ganske klare regler der træder i kræft når der er sne eller frost. Derfor er følgende information omkring frost yderst vigtigt!

Frost skader ikke græs, trafik på græs med frost gør !

I de foregående år, når de rette betingelser har været til stede, er medlemmer blevet mødt af forsinkelser på banen pga frost. Også selvom temperaturen har været over 0 grader. Jeg har været udsat for dette fænomen mange gange i løbet af min karriere, og specielt her på Simon’s. Hvis vi har en stille, skyfri nat og dug-punktet er højt og selv hvis lufttemperaturen er på 5 plusgrader har der været frost på banen. For en mere detaljeret forklaring se venligst linket nedenfor.

http://www.islandnet.com/~see/weather/whys/frost.htm

Når åbningen af banen er forsinket vil der i starterhuset være et skilt hvor der står Banen er Lukket. Først når frosten har sluppet sit tag i græsset og det igen er sikkert at færdes på græsset vil skiltet blive fjernet af en A/S ansat.

Jeg vil gerne bede alle medlemmer og gæster om at være tålmodige og høflige overfor vores ansatte, specielt når man venter på at banen skal åbne. Jeg vil, som i de foregående år, arbejde tæt sammen med proshoppen og hjælpe med information omkring evt at blokere de tidlige tider i Golfbox når vejrudsigten lover frost.

Venlig Hilsen

Reamonn

PDF Version

Til oversigt