02. apr 2019

Nyhedsbrev. April 2019 – 1. udgave

 • Greenkeeper,
 • Nyheder

Kære medlemmer,

Jeg vil gerne starte med at byde jer velkommen, til en ny sæson. Som jer selv, har mit mandskab og jeg været ivrige efter at starte ​​sæsonen og afventet de optimale vækstforhold.
Jeg har givet dette nyhedsbrev titlen – 1. udgave. Dette skyldes, at så meget finder sted gennem april måned, at det vil tage flere korrespondenser for mig at holde jer alle ajour.

Vi har fået næsten 200mm regn i løbet af de sidste tre måneder; Det er næsten halvt så meget af, hvad vi fik hele 2018 sæsonen. Normalt vil denne mængde nedbør ikke have for meget af en negativ virkning hos Simon´s, da vores dræning er usædvanlig god. På grund af den lange tørkeperiode vi oplevede gennem foråret, sommeren og efteråret 2018 at jorden på banen var knas tør. Dette betød, at den regn der faldt, måtte trænge ind og genvæde jorden og dette tager meget lang tid. Den gode nyhed er, at dette nu har fundet sted. Og med de solrige og lune eftermiddage vi har haft, er banen tørret hurtigt op.
Med udsigt til en periode med tørrere vejr. Har dette betydet, at jeg kunne fjerne trolly-forbuddet fra d. 30 marts.

I vinterperioden har vi været uheldige med et aggressivt angreb af Fusarium (microdochium nivale) i greens. Jeg bruger den latinske betegnelse for medlemmer, der ønsker at læse om sygdommen.
Det er blevet forklaret mange gange, men på grund af øgede begrænsninger i anvendelsen af ​​pesticider på golfbaner, vil sådanne udbrud stadig blive vanskeligere at bekæmpe.

Når det er sagt, er vores hovedmål for de kommende uger at gøre alt, der står i vores magt, til at få græsset genoprettet hurtigst muligt.
Allerede i de 10 forløbne dage  kan vi se, at greens næsten er 50% genoprettet.
Gennem de kommende uger vil greens være vores prioritet, og vi vil udføre følgende:
Sprøjte dem med koldstartsgødning, scarify (vertikalskære) greens i to retninger, efterså, udbringe en let topdress, lufte ved hjælp af de sædvanlige små spyd, rulle og påføre vand, når det kræves.
Vi åbner for vandingssystemet denne uge for at gøre dette muligt. For at give mit mandskab så meget fleksibilitet som muligt, til at udføre disse opgaver, vil baneinformation være “See Starter House” hver dag, indtil dette er udført. Vi vil også afstå fra at bruge 1,2,3 pin positioner i denne periode.

Når vi kommer længere ind i april måned, vil de tidlige faser af foråret være mere synlige.  Vi skal da fortsætte med forsigtighed.
Vejret i denne periode er meget omskifteligt og temperaturer både dag og nat kan ændre sig betydeligt. Skyfrit vejr kan lede til nattefrost og vi vil sandsynligvis også opleve nogle tåge dage.  Husk venligst, at hvis du ikke kan se hvor din bold vil lande. Så start eller fortsæt ikke din runde, indtil dette er muligt.

De sidste ti dage har vi udført følgende:

 • Placeret alle sommer tee markeringer i In-season position
 • Boldvaskere, bænke og skraldespande på alle tees
 • Skiftet til sommer måtter og bolde på rangen
 • Trimmet omkring sprinklere
 • Trimmet omkring meter markeringer
 • Klippet greens, tees, fairways og forgreens
 • Revet alle bunkers to gange
 • Rullet greens fire gange
 • Repareret bruddet på hoved vandledningen på B6
 • Udskiftet alle gule hazard pæle/markeringer med røde

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at lykønske “Simon” med Scan-Groups 50 års jubilæum.

Som altid ser mit mandskab og jeg frem til at se jer alle ude på banen og ønsker jer alt det bedste til den kommende sæson.

Venlig hilsen
Reamonn

Til oversigt