04. jun 2018

Magiske Montgomerie vinder på Simon’s

  • Nyheder,
  • Shipco Masters

Colin Montgomerie vandt sin 9. sejr på Staysure Tour efter en funklende finale runde ved Shipco Masters promoted by Simon’s Golf Club.

Ryder Cup legenden, der ikke har vundet på Staysure Tour siden 2015, kom fra fire slag efter, da han skød en 5 under par 67 for at hjemtage sejren i Simon’s Golf Club foran den engelske duo Paul Eales og Barry Lane, der begge sluttede 8 under par.

Montgomeries 1993 holdkammerat, Peter Baker, der førte natten over, noterede en tre over par 75’er, mens skotten udnyttede muligheden for at tilføje Shipco Masters til sit imponerende CV efter han noterede en eagle og fem birdies og kun tabte to slag på vejen til sejren.

Efter en anden runde i 67 slag rykkede den 31-gange European Tour vinder inden for afstand af sejren og fik en perfekt start på runden med en birdie på første hul.

Dagen tog en drejning til Montgomeries fordel, da han eaglede det syvende hul med et halv meters putt for at tage føringen I Kvistgård. Et tabt slag på 9. hul bragte igen forfølgerne i kontakt med ham, men tre birdies på de afsluttende huller, inklusiv endnu en birdie på det 17. hul, sikrede den skotske stjerne sig sin første sejr på Europæisk jord siden 2015 Travis Perkins Master.

“Det føles fantastisk, absolut fantastisk. Det betyder lige så meget for mig som nogen af mine sejre på European Tour, eller hvor ellers det måtte være. Dette er fantastisk, det er det virkelig. Sagde han, ”Der var 60 spillere til start og du ender i toppen af flokken – ens selvtillid går gennem loftet, når du vinder. Det har givet mig en masse selvtillid, som jeg tager med mig resten af året.”

”Jeg behøvede en score i midt-tresserne – det vidste jeg. Jeg spillede på en 5’er på sidste hul, velvidende jeg var tre foran. Når som helst man scorer en 67’er, kan det ikke være så dårligt. Du kan ikke spille dårligt på touren, så to 67’ere var godt. Det havde jeg brug for efter en skuffende 71 i første runde.”

”Jeg vidste, jeg skulle hurtigt ud af startblokken. Jeg var nødt til at lægge pres på Peter Baker og Barry Lane – kendte vindere. Jeg skulle lægge pres på dem tidligt i runden, og jeg lykkedes med at gøre lige præcis det og siden bevare det

”Eaglen på syvende var nøgleslaget på runden. En god driver og siden et femjern i medvinden til en halv meter, og det fik mig fra 3-4 pladen til førstepladsen. Det ændrede tingene, og jeg tænkte: lad os bare prøve at rundt på denne bane og gøre tingene ordentligt og jeg var tre under derfra, så det var god golf.

Tidligere sussesfuld Ryder cup kaptajn-kollega, Paul McGinley og Sydfrikas James Kingston noterede finalerunder på 5 under par og deler fjerdepladsen med Paul Baker.

1991 Masters Champion Ian Woosnam noterede en pletfri runde i 5 under par og rykkede op til en delt 7, plads. Dame Laura Davies skabte historie, som den første kvindelige golfspiller, der deltager i en Staysure Tour turnering og sluttede på en respektabel 44. plads.

Montgomeries sejr befæster hans position som nr. 2 på Staysure Tour Ranglisten efter han rykkede tl 2. pladsen efter en delt 6. plads i US Senior PGA Championship.

Til oversigt