08. maj 2017

Første udfordring i Elite-divisionen for damer

  • 1. Division Damer,
  • Nyheder

Så kom weekenden, hvor vi skulle spille de to første matcher i elite-divisionen. I den første match, lørdag, skulle vi møde de forsvarende Danmarksmestre fra Smørrum, mens vi søndag skulle møde Hillerød, der også har været at finde på podiet de sidste mange år.

Som mange medlemmer måske har bemærket, så har vi startet træningen i år noget tidligere, end vi plejer, og de sidste mange torsdag eftermiddage har vi spillet 9 huller på banen sammen med James. Vi satsede derfor på, at den øgede træningsindsats ville give pote, når det virkelig gjalt.

Lørdag skulle vi som sagt møde Smørrum, der havde taget Europa-tour vinder Nanna Koerstz-Madsen med som en klar forstærkning af holdet. Iben Tinning og Sophia Carlsen gjorde kort proces mod Smørrums første foursome, Louise Markvardsen og Nikoline Brenøe-Mouritzen, og vandt sikkert 6-5. Knap så sikker var sejren for Marie Louise Juul og Karen Margrethe Juul. De var to up med 3 huller igen, men tabte både 16. og 17. hul, og stillingen var derfor lige, da de teede af på 18. hul. Smørrum slog i roughen og lavede en bogie, og derfor kunne de to Simon’s sild gå sejrrigt ud af duellen mod Nanna og Marie-Louise Tommerup – dog med nerverne en anelse flossede.

Simon’s førte altså med 4-0 efter morgenens foursomes og skulle derfor ”kun” vinde 1½ single ud af eftermiddagens 4 singler for at vinde over Smørrum. Sophia, der spillede første single, gav Nanna kamp til stregen, men måtte se sig slået af sin overmand på 14. hul. Både Marie Louise og Rosa Barnak, som var blevet sat ind i stedet for Iben i eftermiddagens single, kæmpede bravt mod henholdsvis Louise og Nikoline, og deres matcher nåede helt ud på 18. hul. Ingen af dem vandt, og ingen af dem tabte, så de to delte matcher gav samlet set 2 point. Vi manglede altså kun 1 point for at vinde hele matchen. Karen Margrethe var 1 ned, da hun og Marie-Louise teede af på 18. hul. Karen Margrethe havde et birdie-put for at dele sin match og dermed vinde hele matchen, men bolden nøjedes med at kysse hulkanten, og vi måtte tage til takke med en delt match mod Smørrum.

Søndag skulle vi så møde Hillerød, der havde fået besøg af en anden Europa-tour vinder, Nicole Broch-Larsen. Hun spillede foursome med landsholdsspiller Line Toft Hansen, og selvom Iben og Sophia gav dem et god modspil, så måtte de se sig slået på 16. hul. Marie Louise og Karen Margrethe spillede mod Fie Olsen og Sarah Skovgaard. De var 4 up efter 10. hul, men et par fejl kostede dyrt, og matchen var igen lige, da de gik ud på 18. hul. Efter to pragtfulde golfslag lå Simon’s tøser på green i 2, men Karen Margrethe puttede for kort og efterlod Marie Louise med et 2 meter put for at vinde. Marie Louise rystede ikke på hænderne og sænkede puttet for en meget vigtig sejr. 2-2 mod Hillerød efter foursomes.

Rosa blev igen skiftet ind i eftermiddagens singler og hentede den første sejr hjem mod Sarah på 18 hul. Sophia var oppe imod en meget stærkt spillende Nicole, der var 5 under par efter 14 huller, og tabte 5-4. Karen Margrethe spillede ikke op til sit bedste og tabte 4-3 til Line. Det var derfor op til Marie Louise at vinde sin match over Fie, så vi kunne dele mod Hillerød. Marie Louise var 1 ned efter 16. hul, men vandt 17. hul, og matchen var endnu en gang lige, da de gik ud på 18. hul. Marie Louise slog desværre i skoven i drivet, men hun fik dog mulighed for at hole sit lange birdie-put for at vinde matchen. Desværre lykkedes det ikke, så Marie Louise delte sin match og fik kun 1 point, og vi måtte se os slået af Hillerød 7-5.

Furesø, som er det 4. hold i puljen, var heldige, da ingen af Europa-tour spillerne stillede op i deres to matcher, så de vandt 8-4 over Hillerød, men tabte 10-2 til Smørrum. Så selvom vi pt. ligger placeret som nr. 4, så er alt åbent, da Europa-tour spillerne nok ikke er hjemme til næste match, og det på papiret ser ud til, at vi er stærkere end Furesø, da vi delte med Smørrum, der jo havde Nanna hjemme.

Næste divisionsweekend er den 17. og 18. juni, hvor vi skal møde Furesø på Furesø om lørdagen og Smørrum på Smørrum om søndagen.

Til oversigt